POLITIKA PRIVATNOSTI

Zadnje ažuriranje 28. srpnja 2023

Ova obavijest o privatnosti za APPLICATIX, obrt za računalne djelatnosti, vI. Marta Rep (posluje kao Applicatix) (“mi”, “nas” ili “naš”), opisuje kako i zašto bismo mogli prikupljati, pohranjivati, koristiti i/ili dijeliti (“obraditi”) vaše podatke kada koristite naše usluge (“Usluge”), kao što je kada:

• Posjetite našu web stranicu na http://www.applicatix.com ili bilo koji dio navedene web stranice

• Surađujete s nama na druge povezane načine, uključujući prodaju, marketing ili događaje

Imate pitanja ili nedoumice? Čitanje ove obavijesti o privatnosti pomoći će vam da razumijete svoja prava i izbore u vezi s privatnošću. Ako se ne slažete s našim pravilima i praksama, molimo vas da ne koristite naše Usluge. Ako i dalje imate pitanja ili nedoumica, obratite nam se na contact@applicatix.com.

SAŽETAK KLJUČNIH TOČAKA

Ovaj sažetak pruža ključne točke iz naše obavijesti o privatnosti, ali možete saznati više pojedinosti o bilo kojoj od ovih tema koristeći naš sadržaj u nastavku kako biste pronašli odjeljak koji tražite.

Koje osobne podatke obrađujemo? Kada posjećujete, koristite ili se krećete našim Uslugama, možemo obraditi osobne podatke ovisno o tome kako komunicirate s nama i Usluge, izbore koje napravite te proizvode i značajke koje koristite.

Obrađujemo li osjetljive osobne podatke? Ne obrađujemo osjetljive osobne podatke.

Primamo li informacije od trećih strana? Ne primamo nikakve informacije od trećih strana.

Kako obrađujemo vaše podatke? Obrađujemo vaše podatke kako bismo pružili, poboljšali i upravljali našim uslugama, komunicirali s vama, radi sigurnosti, prevencije prijevare i poštivanja zakona. Također možemo obrađivati vaše podatke u druge svrhe uz vaš pristanak. Vaše podatke obrađujemo samo kada imamo važeći pravni razlog za to.

Koja su vaša prava? Ovisno o tome gdje se geografski nalazite, primjenjivi zakon o privatnosti može značiti da imate određena prava u vezi s vašim osobnim informacija. 

Kako ostvarujete svoja prava? Svoja prava najlakše ćete ostvariti kontaktirajući nas posjetom http://www.applicatix.com/kontakt . Razmotrit ćemo i djelovati na bilo koji zahtjev u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka.

SADRŽAJ

 1. KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO?
 2. KAKO OBRAĐUJEMO VAŠE PODATKE?
 3. NA KOJE SE PRAVNE OSNOVE OSLANJAMO ZA OBRADU VAŠIH OSOBNIH PODATAKA?
 4. KADA I SA KIM DIJELIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?
 5. KORISTIMO LI KOLAČIĆE I DRUGE TEHNOLOGIJE ZA PRAĆENJE?
 6. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE?
 7. KAKO ČUVAMO VAŠE PODATKE?
 8. KOJA SU VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST?
 9. KONTROLE ZA ZNAČAJKE NEMOJ PRATI
 10. AŽURIRAMO LI OVU OBAVIJEST?
 11. KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI U VEZI OVE OBAVIJESTI?

1. KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Ukratko: prikupljamo osobne podatke koje nam date. Prikupljamo osobne podatke koje nam dobrovoljno dajete kada izrazite interes za dobivanje informacija o nama ili našim proizvodima i uslugama, kada sudjelujete u aktivnostima na Uslugama ili na drugi način kada nas kontaktirate.

Osobni podaci koje ste dali. Osobni podaci koje prikupljamo ovise o kontekstu vaše interakcije s nama i Uslugama, o vašim izborima te značajkama koje koristite. Osobni podaci koje prikupljamo mogu uključivati sljedeće:
• imena
• email adrese
• naziv tvrtke

Osjetljive informacije. Ne obrađujemo osjetljive podatke . Svi osobni podaci koje nam date moraju biti istiniti, potpuni i točni te nas morate obavijestiti o svim promjenama takvih osobnih podataka.

Podaci koji se prikupljaju automatski

Ukratko: neke informacije – kao što je adresa vašeg internetskog protokola (IP) i/ili karakteristike preglednika i uređaja – prikupljaju se automatski kada posjetite naš Usluge.

Automatski prikupljamo određene podatke kada posjećujete, koristite ili se krećete Uslugama. Ove informacije ne otkrivaju vaš konkretan identitet (poput vašeg imena ili kontakta informacije), ali mogu uključivati podatke o uređaju i korištenju, kao što su vaša IP adresa, preglednik i karakteristike uređaja, operativni sustav, jezične postavke, upućivanje URL-ovi, naziv uređaja, država, lokacija, informacije o tome kako i kada koristite naše usluge i druge tehničke informacije. Ove informacije su prije svega potrebne za održavati sigurnost i rad naših usluga te za potrebe naše interne analize i izvješćivanja. Poput mnogih tvrtki, također prikupljamo podatke putem kolačića i sličnih tehnologija. Više o tome možete saznati u našoj Obavijesti o kolačićima. 

Podaci koje prikupljamo uključuju:
Podaci o zapisniku i korištenju. Podaci o zapisniku i korištenju su informacije vezane uz uslugu, dijagnostiku, upotrebu i performanse koje naši poslužitelji automatski prikupljaju kada pristupite ili koristite naše Usluge koje bilježimo u log datotekama. Ovisno o tome kako komunicirate s nama, ovi podaci dnevnika mogu uključivati vašu IP adresu, informacije o uređaju, vrstu preglednika, te postavke i informacije o vašoj aktivnosti u Uslugama (kao što su oznake datuma/vremena povezane s vašom upotrebom, pregledane stranice i datoteke, pretraživanja i druge radnje koje poduzmete, kao što su značajke koje koristite), informacije o događajima uređaja (kao što je aktivnost sustava, izvješća o pogreškama (ponekad se nazivaju “ispisi o padu”) i postavke hardvera).

• Podaci uređaja. Prikupljamo podatke o uređaju kao što su informacije o vašem računalu, telefonu, tabletu ili drugom uređaju koji koristite za pristup Uslugama. Ovisno o uređaju ovi podaci o uređaju mogu uključivati informacije kao što su vaša IP adresa (ili proxy poslužitelj), identifikacijski brojevi uređaja i aplikacije, lokacija, vrsta preglednika, model hardvera, pružatelj internetskih usluga i/ili mobilni operater, operativni sustav i informacije o konfiguraciji sustava.

• Podaci o lokaciji. Prikupljamo podatke o lokaciji kao što su informacije o lokaciji vašeg uređaja, koje mogu biti precizne ili neprecizne. Koliko informacija prikupljamo ovisi o vrsti i postavkama uređaja koji koristite za pristup Uslugama. Na primjer, možemo koristiti GPS i druge tehnologije za prikupljanje geolokacijskih podataka koji govori nam vašu trenutnu lokaciju (na temelju vaše IP adrese). Možete nam odustati od dopuštanja prikupljanja ovih podataka odbijanjem pristupa informacijama ili putem onemogućivanje vaše postavke lokacije na vašem uređaju. Međutim, ako se odlučite isključiti, možda nećete moći koristiti određene aspekte Usluga.

2. KAKO OBRAĐUJEMO VAŠE PODATKE? 

Ukratko: Vaše podatke obrađujemo kako bismo pružili, poboljšali i administrirali naše Usluge, komunicirali s Vama, radi sigurnosti i sprječavanja prijevare te radi usklađivanja sa zakonom. Također možemo obrađivati vaše podatke u druge svrhe uz vaš pristanak. 

Vaše osobne podatke obrađujemo iz različitih razloga, ovisno o tome kako komunicirate s našim Uslugama, uključujući:

Odgovaranje na upite korisnika/podrška korisnicima. Možemo obraditi vaše podatke kako bismo odgovorili na vaše upite i riješili sve moguće probleme koje biste mogli imati uz traženu uslugu. 

• Za slanje administrativnih informacija vama. Možemo obraditi vaše podatke kako bismo vam poslali pojedinosti o našim proizvodima i uslugama, promjenama naših uvjeta i pravila i druge slične informacije. 

• Za ispunjavanje i upravljanje vašim narudžbama. Možemo obraditi vaše podatke kako bismo ispunili i upravljali vašim narudžbama, plaćanjima, povratima i razmjenama izvršenim putem Usluge. 

• Za spašavanje ili zaštititu vitalnog interesa pojedinca. Možemo obraditi vaše podatke kada je to potrebno za spašavanje ili zaštitu vitalnog interesa pojedinca, kao što je spriječavanje štete. 

3. NA KOJE SE PRAVNE OSNOVE OSLANJAMO ZA OBRADU VAŠIH PODATAKA?

Ukratko: Vaše osobne podatke obrađujemo samo kada vjerujemo da je to potrebno i imamo valjani pravni razlog (tj. pravnu osnovu) za to prema primjenjivom zakonu, kao uz vaš pristanak, kako bismo bili u skladu sa zakonima, kako bismo vam pružili usluge za sklapanje ili ispunjavanje naših ugovornih obveza, kako bismo zaštitili vaša prava ili ispunili naše zakonito poslovanje interesa.

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) i UK GDPR zahtijevaju od nas da objasnimo važeće pravne osnove na koje se oslanjamo kako bismo obradili vaše osobne podatke. Kao takve, možemo se osloniti na sljedeće pravne osnove za obradu vaših osobnih podataka: 

• Pristanak. Vaše podatke možemo obraditi ako ste nam dali dopuštenje (tj. privolu) za korištenje vaših osobnih podataka u određenu svrhu. Možete se povući vaš pristanak u bilo kojem trenutku. Saznajte više o povlačenju privole.

 • Izvršenje ugovora. Vaše osobne podatke možemo obrađivati kada smatramo da je to potrebno za ispunjavanje naših ugovornih obveza prema vama, uključujući pružanje naših Usluga ili na vaš zahtjev prije sklapanja ugovora s vama. 

• Pravne obveze. Možemo obrađivati vaše podatke kada smatramo da je to potrebno za poštivanje naših zakonskih obveza, kao što je suradnja sa zakonom izvršno tijelo ili regulatornu agenciju, ostvariti ili braniti naša zakonska prava ili otkriti vaše podatke kao dokaz u parnici u kojoj smo uključeni. 

• Vitalni interesi. Vaše podatke možemo obrađivati tamo gdje vjerujemo da je potrebno zaštititi vaše vitalne interese ili vitalne interese treće strane, kao što su situacije uključujući potencijalne prijetnje sigurnosti bilo koje osobe. 

4. KADA I SA KIM DIJELIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

  Ukratko: Možemo dijeliti informacije u određenim situacijama opisanim u ovom odjeljku i/ili sa sljedećim kategorijama trećih strana. Dobavljači, konzultanti i ostali pružatelji usluga trećih strana. Vaše podatke možemo dijeliti s dobavljačima trećih strana, pružateljima usluga, izvođačima ili agentima (“treći stranama”) koji obavljaju usluge za nas ili u naše ime i zahtijevaju pristup takvim informacijama za obavljanje tog posla. Imamo ugovore s našim trećim stranama, koje su osmišljen kako bi zaštitio vaše osobne podatke. To znači da oni ne mogu učiniti ništa s vašim osobnim podacima osim ako ih mi ne uputimo da to učine. Oni također neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom organizacijom osim s nama. Također se obvezuju da će zaštititi podatke koje imaju u naše ime i zadržati ih određeno razdoblje upućujemo. Kategorije trećih strana s kojima možemo dijeliti osobne podatke su sljedeće: • Usluge analize podataka • Alati za komunikaciju i suradnju

Možda ćemo također morati podijeliti vaše osobne podatke u sljedećim situacijama: • Poslovni prijenosi. Možemo podijeliti ili prenijeti vaše podatke u vezi ili tijekom pregovora o bilo kakvom spajanju, prodaji imovine tvrtke, financiranju ili preuzimanje cijelog ili dijela našeg poslovanja drugoj tvrtki.

5. KORISTIMO LI KOLAČIĆE I DRUGE TEHNOLOGIJE ZA PRAĆENJE?

Ukratko: Možemo koristiti kolačiće i druge tehnologije praćenja za prikupljanje i pohranu vaših podataka. Možemo koristiti kolačiće i slične tehnologije praćenja (kao što su web beacons i pixels) za pristup informacijama ili njihovo pohranjivanje. Konkretne informacije o tome kako ih koristimo tehnologije i kako možete odbiti određene kolačiće navedeno je u našoj Obavijesti o kolačićima. 

6. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE? 

Ukratko: Vaše podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjavanje svrha navedenih u ovoj obavijesti o privatnosti osim ako zakon ne zahtijeva drugačije. Vaše osobne podatke čuvat ćemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe navedene u ovoj obavijesti o privatnosti, osim ako je potrebno dulje razdoblje čuvanja ili dopušteni zakonom (kao što su porezni, računovodstveni ili drugi pravni zahtjevi). Kada nemamo stalnu legitimnu poslovnu potrebu za obradom vaših osobnih podataka, ili ćemo izbrisati ili anonimizirati takve podatke ili, ako to nije moguće (npr. na primjer, budući da su vaši osobni podaci pohranjeni u sigurnosnoj arhivi), sigurno ćemo pohraniti vaše osobne podatke i izolirati ih od daljnjih obrada do mogućeg brisanja.

7. KAKO ČUVAMO VAŠE PODATKE? 

Ukratko: Cilj nam je zaštititi vaše osobne podatke kroz sustav organizacijskih i tehničkih sigurnosnih mjera. 

Proveli smo odgovarajuće i razumne tehničke i organizacijske sigurnosne mjere osmišljene za zaštitu sigurnosti svih osobnih podataka koje obrađujemo. Međutim, usprkos našim zaštitnim mjerama i naporima da osiguramo vaše podatke, za bilo koji elektronički prijenos putem interneta ili tehnologija za pohranu informacija ne može se zajamčiti potpuna sigurnost, stoga ne možemo obećati niti jamčiti da hakeri, kibernetički kriminalci ili druge neovlaštene treće strane neće moći poraziti našu sigurnost i nepropisno prikupiti pristup ukrasti ili izmijeniti vaše informacije. Poduzeti ćemo potrebne sigurnosne mjere da zaštitimo vaše osobne podatke, no prijenos osobnih podataka do i od naših Usluga su na vlastitu odgovornost. Uslugama biste trebali pristupati samo unutar sigurnog okruženja.

8. KOJA SU VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST? 

Ukratko: u nekim regijama, poput Europskog gospodarskog prostora (EA), Ujedinjenog Kraljevstva (UK) i Švicarske, imate prava koja vam omogućuju veći pristup i kontrolu nad vašim osobnim podacima. Možete pregledati, promijeniti ili ukinuti svoj račun u bilo kojem trenutku. U nekim regijama (kao što su EA, UK i Švicarska) imate određena prava prema primjenjivim zakonima o zaštiti podataka. To može uključivati pravo (i) na traženje pristupa i dobiti kopiju svojih osobnih podataka, (il) zatražiti ispravak ili brisanje; (ill) za ograničavanje obrade vaših osobnih podataka; (iv) ako je primjenjivo, na podatke prenosivost; i (v) ne podliježu automatiziranom odlučivanju. U određenim okolnostima također možete imati pravo prigovora na obradu vaših osobnih podataka informacija. Takav zahtjev možete podnijeti tako da nas kontaktirate koristeći podatke za kontakt navedene u odjeljku “KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI U VEZI OVE OBAVIJESTI?” ispod. Razmotrit ćemo svaki zahtjev i postupiti po njemu u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka. Povlačenje vašeg pristanka: Ako se oslanjamo na vaš pristanak za obradu vaših osobnih podataka, imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku.

Međutim, imajte na umu da to neće utjecati na zakonitost obrade prije povlačenja niti će utjecati na obradu vaših osobnih podataka koja se provodi u oslanjanje na zakonske osnove obrade osim privole. Kolačići i slične tehnologije: većina web-preglednika prema zadanim postavkama prihvaća kolačiće. Ako želite, obično možete odabrati da vaš preglednik ukloni kolačiće i odbiti kolačiće. Ako odlučite ukloniti kolačiće ili odbiti kolačiće, to bi moglo utjecati na određene značajke ili usluge naših Usluga. Za dodatne informacije pogledajte našu Obavijest o kolačićima. Ako imate pitanja ili komentara o svojim pravima na privatnost, možete nam poslati e-poruku na contact@applicatix.com

9. KONTROLE ZA ZNAČAJKE NEMOJ PRATITI FUNKCIONALNOSTI

 Većina web preglednika i nekih mobilnih operativnih sustava i mobilnih aplikacija uključuje značajku Ne prati (“DNT”) ili postavku koju možete aktivirati kako biste signalizirali svoju privatnost preferira da se podaci o vašim aktivnostima pregledavanja interneta ne prate i prikupljaju. U ovoj fazi nema jedinstvenog tehnološkog standarda za prepoznavanje i implementaciju DNT signali su finalizirani. Kao takvi, trenutno ne odgovaramo na DNT signale preglednika ili bilo koji drugi mehanizam koji automatski priopćava vaš izbor da ne pratiti online. Ako se usvoji standard za online praćenje koji moramo slijediti u budućnosti, obavijestit ćemo vas o toj praksi u revidiranoj verziji ove privatnosti obavijest.

 10. AŽURIRAMO LI OVU OBAVIJEST? 

Ukratko: Da, ažurirat ćemo ovu obavijest prema potrebi kako bismo ostali u skladu s relevantnim zakonima. S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu obavijest o privatnosti. Ažurirana verzija bit će označena ažuriranim datumom “Revidirano” i ažurirana verzija će stupiti na snagu čim prije kako je pristupačan. Ako izvršimo značajne izmjene ove obavijesti o privatnosti, možemo vas obavijestiti ili istaknutim objavljivanjem obavijesti o takvim promjenama ili izravnim slanjem obavijest. Potičemo vas da često pregledavate ovu obavijest o privatnosti kako biste bili informirani o tome kako štitimo vaše podatke.

 11. KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI U VEZI OVE OBAVIJESTI? 

Ako imate pitanja ili komentara o ovoj obavijesti, možete nam poslati poruku na contact@applicatix.com ili nas kontaktirati poštom na:

APPLICATIX, obrt za računalne djelatnosti, vl. Marta Rep Eugena Tomića 5
Podravske Sesvete 48363
Hrvatska